Читалище „Любен Каравелов 1940“ стана носител на приза „Изкуство и култура за развитие“ за 2017 г.

Споделете:


 

На официална церемония в зала „Опал“ в София бяха връчени наградите за читалищни инициативи на Платформа Агора, под патронажа на Министерство на културата.

Бургаското читалище „Любен Каравелов 1940“ стана носител на престижна награда за инициирането и организацията на Международен литературен конкурс за младежи „Изкуство против дрогата“, чието 8-мо издание се проведе през 2017 г.

Плакет и Отличие за особен принос в развитието на местните общности в категория „Изкуство и култура за развитие“ и чек с парична премия бяха връчени на представителите на читалището Вили Колева – секретар, художник на плаката и сборника „Изкуство против дрогата“ и Роза Боянова – поет, инициатор и създател на конкурса. Награди бяха връчени и в още 4 категории: „Общност в развитие“; „Солидарност и хуманност“; „Перспективи за израстване“ и „Най-продуктивно партньорство“.

Международният литературен конкурс „Изкуство против дрогата“ се провежда под егидата на областния управител. През годините в конкурса са участвали над 1300 деца и младежи на възраст от 12 до 25 години със свои стихотворения, есета и разкази по темата, превеждани и журирани от екип от специалисти. Само в последното му издание през 2017 г. участниците са 234 от 24 страни, най-добрите от тях с публикация в печатното издание на конкурса.

Сборникът „Изкуство против дрогата“ с наградените и номинирани литературни творби се издава със съдействието на Общински съвет по наркотични вещества към Община Бургас.

Зад читалищната инициатива стоят безотказните и увеличаващи се с годините партньорства и подкрепа на държавни и обществени организации, на обществени личности, на културната общност и великият жест на  дарителите. Читалищните дейци с радост и благодарност споделят отличието си с всички тях.

 

Източник: Пресцентър Община БургасСподелете:

Коментари

Коментари