Маргарита Русева: Най-голямата сила на Българина идва от рода

Споделете:


Маргарита Русева е изследовател, завършила е ВХТИ-Бургас. Последните 7 години се занимава изключително с истинската история на България, която е малко известна и съзнателно неразпространявана през последните 140 години.

Тя представи своята последна книга „Силата на Българите“ в „Кафе с автограф“, която предизвика интерес и полемика сред присъстващите. Ето какво сподели авторката пред fipanews.com:

– Преди седем години започнах работа с един колектив за изграждане на условия за филм за Васил Иванов Кунчев. Когато казваме това, ние веднага си мислим, че знаем всичко за него, а всъщност знаем само няколко лозунги, които се повтарят непрекъснато. Тогава за първи път се срещнах с това , че ние нищо не знаем за биографията на този велик българин. Започнах да събирам информация за него. Това бяха първите ми две книги, които написах . „Български дух“ и „Свята и чиста“, както и една книга за малкия Васил, за детските му години, за семейството му, за това къде е отрасъл, какви легенди се носят и т н. Сто години преди Васил да бъде обесен е обесен негов пра пра-дядо в Истанбул, който тръгнал с другари да сваля Султана. Хващат ги в Истанбул и ги бесят. Неговият дядо Кунчо е арестуван за убийството на Сабри бей в Пловдив. Избягва, отива във Войнягово и там се жени за баба му. Неговият чичо е хайдушки войвода, който две години преди раждането на сестра му  Яна, е убит в  Троянския Балкан – Видул войвода. А всичките тези неща не се знаят. След Освобождението се опитват да го представят като някакво момченце, което се е пръкнало в Карлово и е станал Апостол. Това не е истина. Другият му дядо Васил Караиванов е бил най-богатия човек в Карлово и Сопот. Бил е златар и е имал 9 деца. Левски е съчетавал две неща. Духът на свободата от рода на баща си и духът на мъдростта от рода на  своята майка. Освен това има една много дълбока връзка между него и семейството му. Преди всяка промяна в жизнения си път той минава през Карлово, за да поиска благословия от майка си, защото той казва така: „Ида мале за твоята благословия“, защото без благословията на майката и Бог не дава неговата. Но това беше началото. След това започнах да се вглеждам и в много други биографии. Примерно за Христо Ботев – той също е взел силата си от семейството си . Баща му е имал най-голямата библиотека на Балканите. За нея Вазов казва – ако не бях минал през библиотеката  на даскал Ботьо от мен нямаше да стане нищо. Ето тези тънки неща, които са от биографията на великите българи не се знаят и не се разпространяват. Най-голямата сила на българина идва от рода. Оказва се, че сме най-древния народ на земята, който е дошъл  с мисията за оздравяване на човечеството и в книгата „Силата на българите“ показвам това.

– Кои са останалите личности, които са покрити с патината на погрешното знание, които ви провокират от тук нататък да изследвате?

– Например битките , които са водили Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Тази година се навършват 150 години от тях, когато те влизат в България и имат уникални победи, за които не се говори. В първия ден побеждават една озверяла сган от башибозук без да дадат нито една жертва. Във втория ден срещат 1000 човека турска войска. Това са 125 българи обучени в легията на Раковски. На четвъртия ден дават жертви и тогава е техния крах. На 18- ти юли  1868-ма година, когато Васил Иванов Кунчев навършва 31 г.  умира Хаджи Димитър. Били са в много близки отношения от легията. Тогава Левски осъзнава, че нито легията, нито хайдутството ще доведат до свободата на България и казва на Панайот Хитов: „Страх лозе пази воеводо, свободата иска сърце“.

– Как реагирате при сблъсъци с официалната конюнктура?

– Аз никак не реагирам. Пиша за истината във факти, така че всеки който прочете тази книга може да придобие знание по тази фактология и да провери това.  Аз съм си поставила задачата  това, което достига до мен като истина да го изложа. Примерно в книгите – „Велика България“ и „Силата на Българския дух“. През лятото имаше в Морската градина едно изложение на книги.  При мен дойде един мъж, който разгледа книгите за Васил Левски. Беше швед и ме попита дали не съм мислила да напиша книга за Георги Димитров. Казах, че мога да напиша , но само в контакта и връзката му с Петър Дънов. Попита ме и кога мисля да я издам. Отвърнах му на 27-ми декември. Той каза, че те имат връзка – Васил Левски и Дънов – на 27- ми декември единият е напуснал света , а другият е тръгнал към безсмъртието.  Когато започнах  да търся още информация се оказа, че Петър Дънов и Георги Димитров имат духовна връзка. Дънов е помагал много на семейството му, Дънов има участие и в подготовката на първите изяви  на Димитров като политик. И първите му речи са били консултирани с Дънов. Петър е оказал помощ на Баба Парашкева да направи митингите във Франция и да се срещне със сина си. Има нещо извратено, което се прави, за да се оплюят всички известни българи. Това ме дразни и затова написах тази книга – „Силата на Българите“. Следващата тема, която ме провокира за книга е „Оренда – божествената енергия на българите“.

 

 Споделете:

Коментари

Коментари