ПГРЕ „Г. С. Раковски“- Бургас участва в проект за внедряване на дигиталните технологии в управлението на училищата

Споделете:


 

Екип от ПГРЕ „Г. С. Раковски“ – Бургас участва в работна среща в град Покатиер – Канада, където са били представени възможностите за  внедряването на дигиталните технологии в управлението на учебните заведения.

Доказателство за значимостта на тематиката и партньорите е присъствието  в срещата на госпожа Елен Давид – министър на висшето образование на Квебек, кметът на Покатиер, депутати, общински съветници, елитни университетски преподаватели и административни ръководители.

В продължение на една седмица участниците от Франция, Испания, Румъния, Финландия, България, Белгия и Канада са дискутирали върху възможностите за прилагане на канадския опит в европейската реалност. Сформирани са били екипи от училища и университети, с цел експериментиране на наблюдаваните практики и създаване на интелектуални продукти, приложими в различни сфери на образованието.

Дейностите по проект ANGE, който обединява 11 партньори от два континента ще продължи и през следващите три години. За повече информация посетете : http://www.classlab-ange.eu/

 

Източник: Пресцентър Община БургасСподелете:

Коментари

Коментари