Димитър Николов: Ще има много повече арт пространства за удобство на Бургаските творци

Споделете:


„Обектите, които повечето бургазлии виждат са: модернизацията и реконструкцията на Дом на Нефтохимика, Филхармонията. Разчитаме и на новите пространства в сградата на новата Бургаска библиотека, говорихме и за модернизация на Графична база в Морската градина, както и осигуряване на нови помещения за творчество в новия Конгресен център. Следващите години ще има много повече арт пространства за удобство на бургаските творци.“- това каза днес при срещата си с представители на музикалната общност и художническата гилдия  Димитър Николов, на която бяха поставени много въпроси от Бургаските творци.

Събитието уважиха- проф. Севдалина Турманова, Веселин Пренеров, маестро Стефан Диомов, народният представител Диана Саватева.

„Радвам се, че имам възможност да присъствам на тези серии от срещи, които са с различните културни общности. Хора, които работят в различни сфери, но пък от тяхната работа зависи цялостното излъчване на Бургас като културен център. Проведохме и разговори с РИМ-Бургас, както и с екипа на Регионалната библиотека „Пейо Яворов“, обменихме идеи и в най-скоро време те ще намерят своята реализация. Днес срещата мина изключително ползотворно, емоционално и полезно. Така се случва, че художниците са общността, с която като че ли най-често работя като народен представител заради инициативата Културен Бургас в Парламента. Смисълът на тези срещи е да се даде възможност хората да поговорят по между си. Използвах повода, за да поканя лично и от името на Бургаска писателска общност Димитър Николов и проф. Севдалина Турманова на литературната вечер посветена на Иван Теофилов.“ – заяви  народният представител Диана Саватева

 Споделете:

Коментари

Коментари