Путин се надява „здравият разум в края на краищата да надделее“

Споделете:


 

Обстановката в света става все по-хаотична. Това заяви руският президент Владимир Путин по повод заплахите от страна на американския му колега Доналд Тръмп, че руснаците ще усетят американските ракети.

„Все пак, въпреки това се надяваме, че здравият разум в края на краищата ще надделее и международните отношения ще навлязат в конструктивно русло, цялата световна система ще стане по-стабилна и прогнозируема“, каза руският президент на предавана по телевизията тържествена церемония по връчване на акредитивните писма от чуждестранни посланици.

Путин се обърна към посланиците, че „днес ролята на дипломацията и дипломатите придобива особено значение“. Изказването на руския президент идва на фона на конфронтация между Изтока и Запада, засилена през последните седмици след отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал във Великобритания, станало причина за вълна от реципрочни експулсирания на дипломати, както и от предполагаемата химическата атака в Сирия, за която западните държави обвиняват подкрепяния от Москва режим на президента Башар ал Асад.

 

 

Източник: www.cross.bgСподелете:

Коментари

Коментари