„Сладкопойна чучулига“ ще се проведе 4 и 5 май в Бургас

Споделете:


 

Националният конкурс за изпълнение на детска песен „Сладкопойна чучулига“  ще се проведе на 4, 5 и 6 май в залата на Младежки Културен Център.

Проектът е финансиран от Община Бургас по програма за съфинансиране на културни проекти и представен съвместно със Сдружение „Сладкопойна чучулига“.

Празникът ще започне на 4 май с Концерт на Хорова школа „Милка Стоева“ – „С песните на Сладкопойна чучулига“ в залата на НХК. Концертът е част от честванията по случай седемдесетгодишния юбилей на Школата.

Изпълненията в Конкурса на младите певци на 5 май,  ще бъдат оценявани от :

Доц. Етиен Леви – композитор, преподавател в ДМА, НБУ и СУ във факултетите по поп и джаз изкуство.

Марина Господинова – преподавател по джазово пеене в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив.

Мишел Дийн – преподавател по джаз и поп пеене в НУМСИ – „Панчо Владигеров“ – гр. Бургас

По регламент в първия кръг малките певци участват с песен от фонда на „Сладкопойна чучулига“. И тази година  ще бъде запазено правилото всеки участник да получи подарък. Организаторите очакват над сто участника.

В паралелно провеждащият се конкурс „Нарисувай ми песен“ участниците участват с рисунки отново  по песни от фонда „Сладкопойна чучулига“. Изложбата с наградените творби ще  бъде изложена от 1  до 11 май във фоайето на НХК.

Отличените участници и в двата конкурса  ще бъдат наградени на заключителния концерт, който ще се състои на 5 май от 18ч. на сцената на Младежки Културен Център.

Ще бъде връчена и специална награда на Черноморска асоциация на жените.

Конкурсите се организират от Сдружение „Сладкопойна чучулига“  с  подкрепата на Община Бургас, БМФ  – Порт Бургас , Издателство Архимед, Издателска къща „Хермес, Koh-i-Noor Bulgaria, Captain pen, „Пирин Спринг“ АД, Пласи ООД ,  „Елкот“ – София, Златарски магазин – UNIQUE, Хотел „Форс“

http://www.sladkopoinachuchuliga.com/

 

 

Източник: Пресцентър Община БургасСподелете:

Коментари

Коментари