Странджанската народна певица Ани Стоянова представя първия си самостоятелен албум в Бургас

Споделете:


 

Почитателите на странджанския фолклор ще имат възможността да се докоснат до неговото вълшебство с първия концерт на народната певица Ани Стоянова. Той ще се проведе в Дома на нефтохимика на 26 април, от 18:00 часа, вход свободен.

Събитието се организира с подкрепата на Община Бургас и множество спонсори, като в него ще вземат участие редица големи имена на българската народна музика, сред които Янка Рупкина, Златка Ставрева, Костадин Михайлов, Стоян Ганчев и други. Концертът е посветен на представянето на първия самостоятелен албум на изпълнителката „Росенска китка“, в който ще бъдат включени и три нейни авторски песни.

Наричана неслучайно славеят на странджанската музика, Ани Стоянова завършва музикална паралелка в СУ „Добри Чинтулов“ – Бургас, специалност „Народно пеене и тамбура“. Започва музикалната си кариера едва на четиринадесет години с множество изяви в местни събори и фестивали. Работи осем години като секретар-библиотекар в НЧ „Ангел Величков 1902“ – с. Росен, като междувременно е и музикален ръководител на две фолклорни групи към читалището и детска фолклорна формация „Росенче“.

Формациите изпълняват едногласно автентични песни от странджанския край, като имат множество успешни изяви на местно, национално и международно ниво. Наследила певческия си талант от своята баба Анастасия, Ани е ученичка на големия странджански певец Тома Янчев, на когото е достоен последовател.

 

Източник: Пресцентър Община БургасСподелете:

Коментари

Коментари